Goedkope koffiebonen

9 producten
Sorteer op:
Blonde Roast koffiebonen van Kaffekapslen
€ 7,99
Dynamite Coffee koffiebonen van Kaffekapslen
(2)
€ 2,49
Klassieke alledaagse koffie van kaffekapslen
(22)
€ 7,99
Crema alledaagse koffie van kaffekapslen
(33)
€ 7,99
Espresso alledaagse koffie van kaffekapslen
(20)
€ 7,99
Espresso Intenso alledaagse koffie van Kaffekapslen
(26)
€ 7,99
Supremo koffiebonen van Gimoka
(2)
€ 8,29
Dulcis Vitae koffiebonen van Gimoka
(4)
€ 8,29
Caffé Si Rosso hele bonen van Gimoka
(5)
€ 4,99

9 producten(en)

Goedkope koffiebonen - Goede kwaliteit

Ben je op zoek naar goedkopere koffiebonen, maar zonder aan kwaliteit in te boeten, dan hebben wij bij Kaffekapslen onze selectie hier gepresenteerd.

Bij ons vind je altijd een grote selectie goedkope koffiebonen die je zullen verrassen en imponeren met hun smaak. Er is van alles, van licht gebrand tot donker gebrand, dus je vindt altijd precies de koffie waar je naar hunkert.

Waarom zou ik hele koffiebonen gebruiken?

Je hebt hele koffiebonen nodig, omdat niets de smaak en het aroma van verse koffiebonen kan overtreffen. Wanneer je zelf je bonen maalt, komt de smaak pas vrij en wordt deze geactiveerd nadat je ze hebt gemalen en zo blijft de smaak perfect behouden. Wanneer je zelf je koffie maalt, krijg je ook de kans om zelf te bepalen hoe fijn de koffie gemalen moet worden. Je maalt de koffie heel fijn voor filterkoffie of  je espressomachine. Je kunt de koffie ook grover malen en zo de perfecte koffie creëren voor de cafetière.

Als je zelf je koffie wilt malen, kun je veilig een van deze varianten kiezen, die allemaal de warmste aanbeveling van Kaffekapslen hebben. Als je geïnteresseerd bent om te beginnen met het malen van je eigen koffie, raden we je aan om eens een kijkje te nemen in ons assortiment koffiemolens.

Welke koffie moet ik kiezen?

Bij het kiezen van koffie is het belangrijk dat je begint met waar het voor gebruikt wordt. Espressokoffie is vaak sterker dan cafetière- of filterkoffie, dus het is belangrijk dat je weet waarvoor je de koffie gaat gebruiken.

De sterkte en het aroma van de koffie worden o.a. bepaald door het roosteren, van licht tot donker geroosterd.

Licht gebrande koffiebonen hebben een iets zuurdere smaak, wat een lichtere en mildere smaak geeft. Dit type wordt vaak gebruikt voor cafetière koffie.

Middel gebrande koffiebonen hebben een milde zuurgraad, terwijl het branden de natuurlijke zoetheid van de koffie benadrukt, die afkomstig is van de suiker in de gekarameliseerde bonen. Middel gebrande bonen worden vaak gebruikt in filterkoffie en zijn de bekendste koffiesoort. Het is deze variant die de meeste mensen zouden omschrijven als een normale kop koffie.

Donker gebrande koffiebonen hebben door het branden een sterke zoetheid gekregen, omdat de suiker sterk gekarameliseerd is. Tegelijkertijd is het zuur bijna verdwenen. Daarom is deze koffiesoort perfect voor espresso koffie.

Wat zit er verborgen achter de koffie?

In wezen zijn koffiebonen onderverdeeld in twee hoofd variëteiten: Arabica en Robusta. Deze twee koffiesoorten worden op verschillende continenten en onder verschillende omstandigheden verbouwd. Het biedt koffie met geheel unieke nuances, die op hun beurt van land tot land en van regio tot regio verschillen.

Robusta koffiebonen

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Robusta-koffiesoort de robuuste variëteit aan koffiebonen. Onder de naam Coffea Robusta wordt Robusta vooral gekweekt in Azië en Afrika, waar het gedijt bij hogere temperaturen en lagere hoogten. In tegenstelling tot de Arabica-boon is hij niet zo vatbaar voor ziekten en is hij minder afhankelijk van speciale omstandigheden. Dit betekent dat de koffie efficiënter kan worden geteeld en dat de prijs daardoor lager is.

Robusta-bonen zijn al honderden jaren bekend, maar werd voor het eerst erkend als een officiële koffie in 1987 - meer dan 100 jaar na de Arabica-bonen. Omdat deze koffiesoort zich gemakkelijk aanpast, heeft hij zich snel verspreid naar vele delen van de wereld, waar hij tegenwoordig voornamelijk in Vietnam wordt verbouwd. Hoewel deze variëteit in principe bekend staat om zijn hogere cafeïnegehalte, meer bittere en sterkere smaak, is er grote variatie in de smaken omdat de omgeving een grote invloed heeft op de smaak.

Robusta en Arabica worden vaak gemengd om een ​​wisselwerking te bieden tussen de zoetheid van Arabica en de zuurgraad van Robusta.