Filteren () x
Alle filters

Chocolademelk

Filters

53 producten
Kaffekapslen Chocolate package and capsule for Dolce Gusto
(43)
€ 2,99
€ 0,19 / kop
Milka package and pods for Senseo
(32)
€ 2,89
€ 0,36 / kop
Nescafé Chococino package and capsule for Dolce Gusto
(68)
€ 5,39
€ 0,67 / kop
Café René Super Drink Chocolate package and capsule for Dolce Gusto
(18)
€ 3,19
€ 0,20 / kop
Snickers capsules for Dolce Gusto
(9)
€ 4,49
€ 0,56 / kop

shopping-bag

Dolce Vita Cioccolatte package and capsule for Nespresso®
€ 1,59
€ 0,16 / kop
Nescafé Dolce Gusto Kitkat cocoa drink
(8)
€ 5,39
€ 0,34 / kop
Dolce Vita Ciocco Cocco pak en capsule voor Dolce Gusto
€ 3,39
€ 0,21 / kop
Dolce Vita MiniCiock package and capsule for Nespresso®
€ 1,59
€ 0,16 / kop
Milka package and capsule for Tassimo
(27)
€ 5,59
€ 0,70 / kop
Kaffekapslen Cocoa Drink pak en capsule voor Dolce Gusto
(22)
€ 3,09
€ 0,19 / kop
Cafféluxe Galaxy Caramel pak en capsule voor Dolce Gusto
(3)
Speciale prijs € 3,99 Normale prijs € 4,89
€ 0,50 / kop
Dolce Gusto CafféLuxe Twix
(14)
€ 4,49
€ 0,56 / kop
Dolce Gusto CafféLuxe Milky Way
(30)
€ 4,49
€ 0,56 / kop

shopping-bag

Nescafé Nesquik package and capsule for Dolce Gusto
(32)
€ 5,49
€ 0,34 / kop
Dolce Vita Apple Pie for Dolce Gusto
€ 3,89
€ 0,24 / kop
Dolce Vita Chocolate & Caramel for Dolce Gusto
€ 3,89
€ 0,24 / kop
DolceVita Ciocco Latte pak en capsule voor Dolce Gusto
€ 3,39
€ 0,21 / kop
Instant Choco Hot Creamy van Nestlé
(5)
€ 3,49
€ 0,44 / kop
Dolce Vita Profiteroles for Dolce Gusto
€ 3,89
€ 0,24 / kop
Senso Nocturno Caramelised Orange Peel Chocolate pak en capsule voor Dolce Gusto
(25)
€ 3,39
€ 0,21 / kop
Gimoka Hot Chocolate for Nespresso®
(5)
€ 2,19
€ 0,22 / kop
Galaxy Hot Chocolate Light for Dolce Gusto
(4)
Speciale prijs € 3,99 Normale prijs € 4,89
€ 0,50 / kop

shopping-bag

Dolce Vita Chocolate & Vanilla Bisquit for Dolce Gusto
€ 3,89
€ 0,24 / kop
Mars Instant Hot Chocolate
€ 2,39
Dolce Vita Biscottino package and capsule for Nespresso®
€ 1,59
€ 0,16 / kop
Galaxy Gingerbread for Dolce Gusto
(4)
Speciale prijs € 3,50 Normale prijs € 4,29
€ 0,44 / kop
Dolce Vita Chocolate and pear for Dolce Gusto
€ 3,89
€ 0,24 / kop
Milky Way Instant Hot Chocolate
€ 2,59
Cadbury package and capsule for Tassimo
(3)
€ 5,59
€ 0,70 / kop
Bugs' Chocolate Flavoured drink for Dolce Gusto
(4)
€ 4,19
€ 0,42 / kop
Dolce Vita Mini Ciock pak en capsule voor Lavazza A Modo Mio
€ 2,29
€ 0,14 / kop
Galaxy Orange for Dolce Gusto
(1)
Speciale prijs € 3,99 Normale prijs € 4,29
€ 0,50 / kop
Bounty Coconut Instant Hot Chocolate
€ 2,69
Maltesers Instant Hot Chocolate
€ 2,79
Dolce Via Chocolate & Orange for Dolce Gusto
€ 3,89
€ 0,24 / kop
Nesquik Cacao Drink Poeder
(1)
€ 4,49
Dolce Vita Cioccocino pak en capsule voor Dolce Gusto
€ 3,59
€ 0,22 / kop
Dolce Vita Ciocco Latte pak en capsule voor Lavazza A Modo Mio
€ 2,29
€ 0,14 / kop
Street Joe's Creamy Hot instant cacao
(2)
€ 1,89
€ 0,24 / kop
Twix Instant Hot Chocolate
€ 2,45
Dolce Vita Marron Café pak en capsule voor Dolce Gusto
€ 3,39
€ 0,21 / kop
Dolce Vita Chocolate & Ginger for Dolce Gusto
€ 3,89
€ 0,24 / kop
Celebrations Hot Chocolate pods for Dolce Gusto
€ 4,99
€ 0,62 / kop

shopping-bag

Dolce Gusto CafféLuxe Mars
(29)
€ 4,49
€ 0,56 / kop

shopping-bag

Cafféluxe Galaxy pak en capsule voor Dolce Gusto
(3)
Speciale prijs € 3,99 Normale prijs € 4,89
€ 0,50 / kop

shopping-bag

Chocolate Caramel Brownie Mocha - Nescafé Gold
(1)
€ 3,49
€ 0,50 / kop
Gimoka Hot Chocolate for Caffitaly
€ 4,99
€ 0,25 / kop
Choco Hot Classic Instant Cacao van Nestlé
(2)
€ 3,69
€ 0,37 / kop
Dolce Vita Ciocco Bianca pak en capsule voor Lavazza A Modo Mio
€ 2,29
€ 0,14 / kop

Cacao

Cacao is niet zomaar cacao. Ten eerste varieert de kwaliteit afhankelijk van welke cacaoboon gebruikt wordt en welk percentage cacao in een product zit. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen de pure cacaosmaak en de meer kindvriendelijke soort. De kindvriendelijke variant heeft vaak een hoger suikergehalte, terwijl de andere variant vaak minder suiker maar meer cacaosmaak heeft.

Er moet ook worden opgemerkt dat sommige soorten kunnen worden gemengd met melk of water.

De geschiedenis van cacao

Cacao komt uit Zuid-Amerika, waar hij groeide in de jungle van de Amazone. Inboorlingen, inclusief Maya's, namen de plant mee en cultiveerden hem zodat de plant zich naar Midden-Amerika verspreidde. Historici geloven dat de plant al 2000 jaar voor Christus is verbouwd. Tot de 16e eeuw was de cacaoboom in Europa onbekend - pas toen Christopher Columbus op zijn vierde reis naar Amerika in 1502 voor het eerst de boom tegenkwam, maar pas jaren later kregen we het eerste verslag van echte chocolade van de conquistador Hernán Cortés. De inboorlingen hechtten veel waarde aan de cacaobonen, o.a. omdat ze dit als een afrodisiacum beschouwden, terwijl de Spanjaarden het in Europa importeerden, omdat ze dachten dat cacao medicinale werking had. Het duurde echter niet lang voordat chocolade de grote hit werd, vooral onder de adel en onder de hogere klasse. Sindsdien is de populariteit van chocolade gegroeid, waar tegenwoordig talloze variëteiten en kwaliteiten bekend zijn.

Cacao oogst

Tegenwoordig wordt de meeste cacao geproduceerd in Afrika, waar Ivoorkust goed is voor ongeveer 2/3 van de wereldwijde cacaoproductie. Cacaobomen groeien in warme tropische gebieden rond de evenaar, waar de plant zo goed gedijt dat hij het hele jaar door kan worden geoogst. Na de oogst worden de cacaobonen uit de vrucht gehaald en in grote vaten gedaan, waar ze gedurende enkele dagen langzaam fermenteren in de hete zon en op hoog vuur. Dit proces benadrukt de natuurlijke zoetheid en geur van de cacao en verwijdert bittere stoffen. Vervolgens worden ze afgewerkt en bereid in fabrieken, die van hieruit de cacao naar de rest van de wereld sturen, waar het voor ons zoetekauwen tot chocolademelk en chocolade kan worden gemaakt.

Fair Trade cacao

Cacao wordt, net als o.a. koffie, suiker, goud en diamanten, vaak geproduceerd in ontwikkelingslanden met lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden. Bovendien zijn producten uit deze landen vaak onderworpen aan hoge tarieven door westerse landen en daarom is het vermogen om haar producten op de markt te brengen beperkt. Fair Trade is een organisatie die op zoek is naar rechtvaardige gelijkheid in de internationale handel en draagt bij ​​aan duurzame ontwikkeling. Door haar werk heeft de organisatie bijgedragen aan het verspreiden van kennis over de omstandigheden waarin ontwikkelingslanden opereren en werken en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

Cacao

Cacao is niet zomaar cacao. Ten eerste varieert de kwaliteit afhankelijk van welke cacaoboon gebruikt wordt en welk percentage cacao in een product zit. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen de pure cacaosmaak en de meer kindvriendelijke soort. De kindvriendelijke variant heeft vaak een hoger suikergehalte, terwijl de andere variant vaak minder suiker maar meer cacaosmaak heeft.

Er moet ook worden opgemerkt dat sommige soorten kunnen worden gemengd met melk of water.

De geschiedenis van cacao

Cacao komt uit Zuid-Amerika, waar hij groeide in de jungle van de Amazone. Inboorlingen, inclusief Maya's, namen de plant mee en cultiveerden hem zodat de plant zich naar Midden-Amerika verspreidde. Historici geloven dat de plant al 2000 jaar voor Christus is verbouwd. Tot de 16e eeuw was de cacaoboom in Europa onbekend - pas toen Christopher Columbus op zijn vierde reis naar Amerika in 1502 voor het eerst de boom tegenkwam, maar pas jaren later kregen we het eerste verslag van echte chocolade van de conquistador Hernán Cortés. De inboorlingen hechtten veel waarde aan de cacaobonen, o.a. omdat ze dit als een afrodisiacum beschouwden, terwijl de Spanjaarden het in Europa importeerden, omdat ze dachten dat cacao medicinale werking had. Het duurde echter niet lang voordat chocolade de grote hit werd, vooral onder de adel en onder de hogere klasse. Sindsdien is de populariteit van chocolade gegroeid, waar tegenwoordig talloze variëteiten en kwaliteiten bekend zijn.

Cacao oogst

Tegenwoordig wordt de meeste cacao geproduceerd in Afrika, waar Ivoorkust goed is voor ongeveer 2/3 van de wereldwijde cacaoproductie. Cacaobomen groeien in warme tropische gebieden rond de evenaar, waar de plant zo goed gedijt dat hij het hele jaar door kan worden geoogst. Na de oogst worden de cacaobonen uit de vrucht gehaald en in grote vaten gedaan, waar ze gedurende enkele dagen langzaam fermenteren in de hete zon en op hoog vuur. Dit proces benadrukt de natuurlijke zoetheid en geur van de cacao en verwijdert bittere stoffen. Vervolgens worden ze afgewerkt en bereid in fabrieken, die van hieruit de cacao naar de rest van de wereld sturen, waar het voor ons zoetekauwen tot chocolademelk en chocolade kan worden gemaakt.

Fair Trade cacao

Cacao wordt, net als o.a. koffie, suiker, goud en diamanten, vaak geproduceerd in ontwikkelingslanden met lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden. Bovendien zijn producten uit deze landen vaak onderworpen aan hoge tarieven door westerse landen en daarom is het vermogen om haar producten op de markt te brengen beperkt. Fair Trade is een organisatie die op zoek is naar rechtvaardige gelijkheid in de internationale handel en draagt bij ​​aan duurzame ontwikkeling. Door haar werk heeft de organisatie bijgedragen aan het verspreiden van kennis over de omstandigheden waarin ontwikkelingslanden opereren en werken en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.