Beschrijving

Illy India is een zorgvuldig samengestelde blend van de beste Arabica-koffiebonen van het Indiase subcontinent. India staat beter bekend om thee, en daarom waarschijnlijk niet het eerste land waar men aan denkt als het om koffie gaat.

Maar koffie wordt al sinds de 17e eeuw in India verbouwd - en tegenwoordig behoort India tot de 10 grootste koffieproducenten ter wereld. Deze koffie is gemaakt op duurzaam gekweekte Arabica-bonen en langzaam en zorgvuldig donker gebrand op precies de juiste temperaturen om alle unieke smaaknuances en aroma's van de koffieboon te karamelliseren en te benadrukken. India is het moederland van kruiden, wat terug te zien is in deze koffie.

Dit is een koffie met een volle en intens kruidige smaak, waar je zowel peper als pure chocolade in terug kunt vinden. Illy maakt gebruik van een gepatenteerde 2-staps technologie in de capsules, waarbij de koffiesmaak eerst onder een extreem hoge druk uit de gemalen bonen wordt gehaald wat zorgt voor een extra rijke en genuanceerde smaak, waarna de koffie door een speciaal ontworpen trechter wordt geperst waar de De natuurlijke oliën van koffie worden vermengd met lucht en zorgen voor een volle crèmelaag.

Met andere woorden, hier is een opwindende en aromatische koffie, waar de beste tradities van de Indiase en Italiaanse koffiecultuur in één zijn verenigd. Illy werd in 1933 in Triëst, Italië, opgericht en wordt nog steeds geleid door de afstammelingen van de oprichter van het bedrijf, Francesco Illy. Het klassieke Illy-logo is een bekend gezicht in het straatbeeld van Zuid-Europa, en er worden dagelijks miljoenen kopjes Illy-koffie gedronken in cafés, kantoren en huizen over de hele wereld.

Specificaties

Aantal capsules

18

Aantal kopjes

18

Merk

illy

Capsule systeem

illy

Eigenschap

Arabica

Kop grootte

Espresso

Intensiteit

Medium (5/10)

Houdbaar tot

31.05.2025

illy India

18 capsules voor illy iperEspresso

Recensies (0)

Vergelijkbare categorieën