Illy Iperespresso capsules

15 producten
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Illy-koffie – Iperespresso-capsules en pads

Illy is een van de meest erkende koffiemerken ter wereld. Het Italiaanse bedrijf wil alleen de beste koffie voor je maken. Bij hun koffie kun je altijd rekenen op een kopje hoogwaardige koffie. De Illy-bonen komen uit verschillende landen over de wereld. Dit is, omdat de koffiebonen verschillende smaaknuances ontwikkelen, afhankelijk van hoe en in welk klimaat ze worden geteeld. Daardoor kun je Illy koffiecapsules met een zoete en verleidelijke smaak of met een sterk en verkwikkend aroma krijgen. 

De smaak van de koffiebonen wordt versterkt door het roosteren van de bonen. Wil je een volle zoetige koffie, kies dan voor een donker gebrande koffie. Dit is perfect te gebruiken voor het maken van een espresso. Als je meer van de klassieke kop koffie houdt, kies dan voor een licht/ medium gebrande koffiemelange. 

Bij het zetten van koffie met je capsulemachine ontstaat er een heerlijke crema laag. Dit komt doordat de koffie wordt gemaakt met een bepaalde pompdruk. De druk is anders, afhankelijk van of je koffie of een espresso zet. Bij een espresso is de pompdruk 15 bar, hierdoor stroomt het warme water sneller door de koffie. Wanneer het water door de koffie stroomt, neemt het alle smaak en aroma over in je koffiekopje. De hoeveelheid water voor de bereiding van een espresso is minder dan bij een gewone kop koffie, dit zorgt voor een intensere koffiesmaak. Bij het bereiden van een espresso krijg je doorgaans 30 ml puur genot.

De espresso is het hoofdingrediënt in veel koffiedranken met melk. Als je een Illy-apparaat met melkopschuimer hebt, kun je koffiezetten als een echte barista. Je kunt een heerlijke cappuccino, caffe latte, cortado en nog veel meer maken. 

Als je zoveel van koffie houdt dat je ook 's avonds van een kopje wilt genieten, kun je ook cafeïnevrije capsules en pads voor je machine krijgen.

Illy koffiebonen

Het geheim achter de hoge kwaliteit van de koffiebonen van Illy is de hoge standaard die wordt gesteld bij de productie van de koffie. De koffiebonen bestaan ​​uit 9 verschillende Arabica-bonen die groeien in de beste groeigebieden ter wereld. Hier worden ze bij rijping voorzichtig met de hand geplukt. Vervolgens worden ze gewassen of gedroogd.

Voor het branden worden de bonen gemengd, waardoor de heerlijke onveranderde koffiesmaak ontstaat. Na het branden worden de koffiebonen luchtgekoeld. Wanneer de bonen klaar zijn, worden ze verpakt in luchtdichte verpakkingen, die zowel het aroma als de smaak van de koffiebonen bewaren. Wanneer je je koffie opent, zullen je zintuigen dus een intense en hemelse geur van heerlijke koffie ervaren.

Na het openen van de koffie is het aan te raden deze in de koelkast te zetten. Hierdoor blijft het aroma van de koffie langer behouden. De koffie mag echter niet in de buurt van voedsel met een sterke geur worden geplaatst, omdat dit zich naar de bonen kan verspreiden. Zorg er daarom voor dat je koffie niet te dicht in de buurt komt van kazen en andere voedingsmiddelen met een sterke geur.

De beste koffie zet je, door de bonen te malen, kort voordat je de koffie nodig hebt. Hele koffiebonen behouden hun smaak beter dan gemalen koffiebonen. Dit komt omdat de koffiebonen hun aroma vrijgeven wanneer ze worden gemalen. Als de gemalen koffie echter in een luchtdichte verpakking wordt verpakt, kan deze ook lang zijn aroma behouden.

 

Illy-koffiebonen soorten

Illy biedt veel smaken uit verschillende hoeken van de wereld, die je allemaal een unieke koffie-beleving geven. De unieke smaak krijgt de koffie vooral bij het telen van de koffiebessen. 

De koffie uit Midden- en Zuid-Amerika lijken een beetje op elkaar. Zo krijg je met bonen uit Midden-Amerika een milde koffie, met een zoet aroma en een lichte zuurgraad. Je krijgt ook het zoete aroma van koffiebonen uit Guatemala. Hier krijg je ook een krachtige smaak van chocolade. De koffieproductie in Guatemala is echter beperkt, terwijl de koffieproductie in Columbia groot is en goed is voor maar liefst 10% van de wereldwijde arabica-productie met ongeveer jaarlijks 12 miljoen zakken koffie. De Colombiaanse koffiebonen zorgen ook voor een zoete kop smaakvolle koffie. 

Als je op zoek bent naar de originele espressomelange, dan vind je die in de koffiebonen uit Brazilië. Deze hebben een zoet aroma van chocolade en geroosterd brood. Brazilië is de grootste arabica-producent ter wereld, met een productie van een derde van de totale wereldwijde arabica-productie. Jaarlijks worden maar liefst 35-40 miljoen zakken koffie geproduceerd, afkomstig van 5 miljard koffieplanten. Dit biedt werkgelegenheid aan 5 miljoen mensen, van wie 500.000 koffieboeren. 

Met koffiebonen uit de Afrikaanse landen krijg je een koffie met een frisse smaak. Zo smaken koffiebonen uit Ethiopië typisch naar jasmijn, fruit en citrus. Ethiopië is het land van oorsprong van koffie. Kenia heeft een meer bescheiden koffieproductie, maar kan door de gematigde en stabiele weersomstandigheden een fantastische koffie produceren. 

In Azië haalt Illy hun koffie uit India. De Indiase koffiebonen geven je koffie met een volle body en een pittig aroma. Indiase koffiebonen hebben een lichte bitterheid. 

Alle bonen voor de klassieke melanges zijn gemaakt van 100% arabicabonen.

Over Illy en Illy Francisfrancis

Illycaffè werd in 1933 opgericht door de creatieve en kosmopolitische Hongaar Francesco Illy. Na de Eerste Wereldoorlog verhuisde Francesco naar Triëst, Italië, waar hij zijn drie grote liefdes in het leven vond; zijn vrouw, de stad Triëst en koffie. In Italië begon Francesco te experimenteren met koffie en koffiezetten, wat leidde tot de uitvinding van de "Illetta" espressomachine.

Illetta is de voorloper van de moderne espressomachine zoals we die nu kennen. Naast Iletta werd er ook een manier bedacht waarbij men koffie kon vervoeren zonder zijn aroma of smaak te verliezen. Dit betekende dat Illy-koffieblikken al in de jaren veertig naar Zweden en Nederland konden worden verscheept.

In de jaren veertig begonnen ook zijn zoon en chemicus Ernesto Illy voor het bedrijf te werken. De zoon richtte het interne chemielaboratorium van het bedrijf op, waarmee hij de eerste steen legde voor wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling.

Al vanaf het begin heeft Illycaffè de intentie gehad om consumenten koffie van hoge kwaliteit aan te bieden. Daarom patenteerden ze in 1988 ook een computerbeveiligd selectieproces voor de koffiebonen. Hierdoor kan een monster van elke boon genomen worden, om exclusie de beste vinden.

In 2007 werd het Iperespresso-systeem geïntroduceerd, een capsulesysteem waarmee de perfecte espresso automatisch in huis kan worden bereid.

De missie van het bedrijf is om consumenten een hogere levenskwaliteit te bieden door hen de beste koffie te bieden die de natuur ons kan geven. Deze koffie is verfijnd door moderne technologie en Illycaffè's bereidheid om altijd de mooiste producten te maken.

Illy-koffie – Iperespresso-capsules en pads

Illy is een van de meest erkende koffiemerken ter wereld. Het Italiaanse bedrijf wil alleen de beste koffie voor je maken. Bij hun koffie kun je altijd rekenen op een kopje hoogwaardige koffie. De Illy-bonen komen uit verschillende landen over de wereld. Dit is, omdat de koffiebonen verschillende smaaknuances ontwikkelen, afhankelijk van hoe en in welk klimaat ze worden geteeld. Daardoor kun je Illy koffiecapsules met een zoete en verleidelijke smaak of met een sterk en verkwikkend aroma krijgen.

De smaak van de koffiebonen wordt versterkt door het roosteren van de bonen. Wil je een volle zoetige koffie, kies dan voor een donker gebrande koffie. Dit is perfect te gebruiken voor het maken van een espresso. Als je meer van de klassieke kop koffie houdt, kies dan voor een licht/ medium gebrande koffiemelange.

Bij het zetten van koffie met je capsulemachine ontstaat er een heerlijke crema laag. Dit komt doordat de koffie wordt gemaakt met een bepaalde pompdruk. De druk is anders, afhankelijk van of je koffie of een espresso zet. Bij een espresso is de pompdruk 15 bar, hierdoor stroomt het warme water sneller door de koffie. Wanneer het water door de koffie stroomt, neemt het alle smaak en aroma over in je koffiekopje. De hoeveelheid water voor de bereiding van een espresso is minder dan bij een gewone kop koffie, dit zorgt voor een intensere koffiesmaak. Bij het bereiden van een espresso krijg je doorgaans 30 ml puur genot.

De espresso is het hoofdingrediënt in veel koffiedranken met melk. Als je een Illy-apparaat met melkopschuimer hebt, kun je koffiezetten als een echte barista. Je kunt een heerlijke cappuccino, caffe latte, cortado en nog veel meer maken.

Als je zoveel van koffie houdt dat je ook 's avonds van een kopje wilt genieten, kun je ook cafeïnevrije capsules en pads voor je machine krijgen.

Illy koffiebonen

Het geheim achter de hoge kwaliteit van de koffiebonen van Illy is de hoge standaard die wordt gesteld bij de productie van de koffie. De koffiebonen bestaan ​​uit 9 verschillende Arabica-bonen die groeien in de beste groeigebieden ter wereld. Hier worden ze bij rijping voorzichtig met de hand geplukt. Vervolgens worden ze gewassen of gedroogd.

Voor het branden worden de bonen gemengd, waardoor de heerlijke onveranderde koffiesmaak ontstaat. Na het branden worden de koffiebonen luchtgekoeld. Wanneer de bonen klaar zijn, worden ze verpakt in luchtdichte verpakkingen, die zowel het aroma als de smaak van de koffiebonen bewaren. Wanneer je je koffie opent, zullen je zintuigen dus een intense en hemelse geur van heerlijke koffie ervaren.

Na het openen van de koffie is het aan te raden deze in de koelkast te zetten. Hierdoor blijft het aroma van de koffie langer behouden. De koffie mag echter niet in de buurt van voedsel met een sterke geur worden geplaatst, omdat dit zich naar de bonen kan verspreiden. Zorg er daarom voor dat je koffie niet te dicht in de buurt komt van kazen en andere voedingsmiddelen met een sterke geur.

De beste koffie zet je, door de bonen te malen, kort voordat je de koffie nodig hebt. Hele koffiebonen behouden hun smaak beter dan gemalen koffiebonen. Dit komt omdat de koffiebonen hun aroma vrijgeven wanneer ze worden gemalen. Als de gemalen koffie echter in een luchtdichte verpakking wordt verpakt, kan deze ook lang zijn aroma behouden.

Illy-koffiebonen soorten

Illy biedt veel smaken uit verschillende hoeken van de wereld, die je allemaal een unieke koffie-beleving geven. De unieke smaak krijgt de koffie vooral bij het telen van de koffiebessen.

De koffie uit Midden- en Zuid-Amerika lijken een beetje op elkaar. Zo krijg je met bonen uit Midden-Amerika een milde koffie, met een zoet aroma en een lichte zuurgraad. Je krijgt ook het zoete aroma van koffiebonen uit Guatemala. Hier krijg je ook een krachtige smaak van chocolade. De koffieproductie in Guatemala is echter beperkt, terwijl de koffieproductie in Columbia groot is en goed is voor maar liefst 10% van de wereldwijde arabica-productie met ongeveer jaarlijks 12 miljoen zakken koffie. De Colombiaanse koffiebonen zorgen ook voor een zoete kop smaakvolle koffie.

Als je op zoek bent naar de originele espressomelange, dan vind je die in de koffiebonen uit Brazilië. Deze hebben een zoet aroma van chocolade en geroosterd brood. Brazilië is de grootste arabica-producent ter wereld, met een productie van een derde van de totale wereldwijde arabica-productie. Jaarlijks worden maar liefst 35-40 miljoen zakken koffie geproduceerd, afkomstig van 5 miljard koffieplanten. Dit biedt werkgelegenheid aan 5 miljoen mensen, van wie 500.000 koffieboeren.

Met koffiebonen uit de Afrikaanse landen krijg je een koffie met een frisse smaak. Zo smaken koffiebonen uit Ethiopië typisch naar jasmijn, fruit en citrus. Ethiopië is het land van oorsprong van koffie. Kenia heeft een meer bescheiden koffieproductie, maar kan door de gematigde en stabiele weersomstandigheden een fantastische koffie produceren.

In Azië haalt Illy hun koffie uit India. De Indiase koffiebonen geven je koffie met een volle body en een pittig aroma. Indiase koffiebonen hebben een lichte bitterheid.

Alle bonen voor de klassieke melanges zijn gemaakt van 100% arabicabonen.

Over Illy en Illy Francisfrancis

Illycaffè werd in 1933 opgericht door de creatieve en kosmopolitische Hongaar Francesco Illy. Na de Eerste Wereldoorlog verhuisde Francesco naar Triëst, Italië, waar hij zijn drie grote liefdes in het leven vond; zijn vrouw, de stad Triëst en koffie. In Italië begon Francesco te experimenteren met koffie en koffiezetten, wat leidde tot de uitvinding van de "Illetta" espressomachine.

Illetta is de voorloper van de moderne espressomachine zoals we die nu kennen. Naast Iletta werd er ook een manier bedacht waarbij men koffie kon vervoeren zonder zijn aroma of smaak te verliezen. Dit betekende dat Illy-koffieblikken al in de jaren veertig naar Zweden en Nederland konden worden verscheept.

In de jaren veertig begonnen ook zijn zoon en chemicus Ernesto Illy voor het bedrijf te werken. De zoon richtte het interne chemielaboratorium van het bedrijf op, waarmee hij de eerste steen legde voor wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling.

Al vanaf het begin heeft Illycaffè de intentie gehad om consumenten koffie van hoge kwaliteit aan te bieden. Daarom patenteerden ze in 1988 ook een computerbeveiligd selectieproces voor de koffiebonen. Hierdoor kan een monster van elke boon genomen worden, om exclusie de beste vinden.

In 2007 werd het Iperespresso-systeem geïntroduceerd, een capsulesysteem waarmee de perfecte espresso automatisch in huis kan worden bereid.

De missie van het bedrijf is om consumenten een hogere levenskwaliteit te bieden door hen de beste koffie te bieden die de natuur ons kan geven. Deze koffie is verfijnd door moderne technologie en Illycaffè's bereidheid om altijd de mooiste producten te maken.